Glostrup og Albertslund kommune

Gør digital ledelse tilgængelig og styrkende for kommunale ledere

Hvad var målet?

Målet var at skabe en baseline for digitale kompetenceniveauer til en overvågningsværdig digital strategi med benchmarking og definere en målbar kompetenceprofil, “Persona,” for god digital ledelse.

Hvad fik de ud af det?

Dette blev opnået ved at skabe en digital ramme og en Persona til at måle ledernes digitale kompetencer. Lederne identificerede styrker og svagheder, som blev brugt til at udvikle en digital strategi. HR- og digitaliseringskonsulenter lavede skræddersyede udviklingsplaner baseret på resultaterne.

Udfordring

  • Topledelsen i kommunerne havde brug for et samlet overblik over organisationens digitale kompetenceniveauer for at identificere styrker og svagheder hos hver leder.

Proces

  • MapUs udviklede en digital ramme og en Persona i samarbejde med kommunerne.

  • Ledernes digitale kompetencer blev kortlagt, og de deltog i et møde om lederrollen i forhold til digitale kompetencer. Dette øgede bevidstheden og dannede grundlag for fremtidig digital strategi.

Resultat

  • Ledelsen blev i stand til at måle effekten og fremdriften af deres digitale strategi.

  • Ledernes overordnede kompetenceniveau blev styrket, og det lykkedes kommunerne at skabe en konkret version af digital ledelse gennem en Persona. 

  • Digitalisering blev prioriteret strategisk, og det resulterede i etableringen af et fælles sprog og en digital tankegang i ledelsen.